AKUPUNKTUR AV TUVA LINDE

Dipl. akupunktör Tuva Linde berättar;

Tuva LindeNär jag arbetade som undersköterska på Akademiska sjukhuset i Uppsala fick jag höra av patienter att de blivit hjälpta av akupunktur. Då bestämde jag mig för att läsa vidare. 

Jag började studera TKM (Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) ) på Neijing Akademin i ett år och fortsatte sedan på SIAM (Svenska Institutet för Alternativmedicin) med engelsmannen Jeremy Ross i 3 år. Han är numer en mycket omtyckt föreläsare och författare till bland annat ” Zang Fu, the Organ Systems of Traditional Chinese Medicine”, ”Acupuncture Point Combinations, the Key to Clinical Success” och ”Combining Western Herbs and Chinese Medicine”.

Under tiden tentade jag av ytterligare 40 p skolmedicin vid Axelsons Gymnastiska Institut eftersom det krävs (förutom undersköterskeutbildningen) för diplomeringen till Akupunktör, samt ett godkännande för medlemskap i Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin-TCM. 

Efter två år med egen praktik, Birka Akupunktur, förstod jag att akupunktur kan ge ännu bättre och snabbare resultat med hjälp av den kinesiska örtmedicinen. Därmed tog jag en fördjupad kurs i sk kinesisk patentmedicin genom NeiJing Akademin och med den danska herbalisten Michael Lund.  Här fick jag lära mig att kombinera akupunktur med färdigblandade örtformler. Jag blev mycket imponerad av resultaten och gick flera andra kurser om örter, bland annat ett av 2 år på ”Bachelor of Acupuncture” via Akupunktur akademin där enkelörter var huvudämnet. Dessa örtkunskaper har haft  mycket stor betydelse för mina behandlingsresultat, och jag konsulteras ofta av kollegor och terapeuter runt om i landet. 

Jag har även utbildning i klassisk kinesisk massage (Tui Na), men arbetar inte längre med denna behandlingsform då akupunktur och örter oftast ger ett mycket tillfredsställande resultat.

Förutom den egna patientverksamheten handleder jag ofta akupunkturelever från våra skolor i traditionell kinesisk medicin och håller återkommande föreläsningar i samarbete med olika akupunkturskolor. På Birkakliniken driver jag även företaget TCM Nordic, som är en uppskattad leverantör av kvalitetsprodukter inom traditionell kinesisk medicin. Vi importerar och tillhandahåller bland annat akupunkturnålar, örtformler och andra akupunkturtillbehör på den svenska marknaden. Därför kan du nästan alltid per omgående få med dig rekommenderad ötformel som ingår i din individuella behandlingsplan.

Självklart är jag medlem i Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin-TCM. Det innebär att man har en gedigen utbildning samt att man är ansvarsförsäkrad. Mitt mål är att ge Dig bästa möjliga vård med så få behandlingar som möjligt. För att nå dit tar jag mig tid och lyssnar på dig! 

På Birka Akupunktur finns även Dag Isgör, legitimerad Sjukgymnast sedan 1992, som bland annat arbetar med företagsutveckling av TCM Nordic. Dag är skolmedicinskt utbildad i akupunktur och har erfarenhet  inom  Manuell Ortopedisk Terapi, Idrottsmedicin, neurologi,  smärta och smärtbehandling. Dag bistår vid behov med sina kunskaper i det fall vi bedömer att en sjukgymnastisk bedömning är av intresse.

 

VARMT VÄLKOMMEN!

Varmt välkommen till mig vid TCM Nordic Shop & Clinic

Tänk på att eventuellt återbud måste ske senast 24 timmar innan utsatt tid för behandling, annars debiteras behandlingen. Kommunicera avbokning/ombokning så snart som möjligt via telefon.

Jag ser fram emot att träffa dig och ta reda på hur vi bäst hjälper dig!

 

Visste du att många företag bekostar behandling hos TCM Nordic som företagshälsovård / inom ramen för friskvårdspeng!

TCM Nordic Shop & Clinic, Birkagatan 25 Telefon 070 768 86 95